BROWNIES


Zdravý koláč zcela bez mouky! :-)

Potřebujeme:

  • 3 hrnky najemno nastrouhané mrkve
  • 2 středně velké banány
  • 1/2 hrnku kakaa (holandského typu), nebo carobu
  • 1/2 hrnku arašídového másla
  • sirup z agáve (nebo jakýkoliv jiný sirup/med) - množství dle chuti
  • 2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
  • 2 lžičky skořice
  • lze ještě přidat kousky nasekané hořké čokolády, nasekané ořechy

Nastrouháme mrkev, dáme do mísy. Vezmem jinou ne uplně malou misku, nalámeme do ní banány na kusy, vezmeme tyčový mixér a rozmixujeme je (budou mít konzistenci podobnou jako vejce). Dáme do mísy k mrkvi a celé smícháme, dobře promícháme se všemi ostatními přísadami. Dle chuti dosladíme sirupem z agáve.
Těsto nalijeme do pečící formy (vyložila jsem pečícím papírem).
Na těsto můžeme ještě přidat nasekanou čokoládu a ořechy, dle libosti :-)
Pečeme na 180°C  zhruba 40 - 50 minut.
Nejlepší je druhý den, když ho necháte přes noc v lednici. A pak každý další den:-) 4 dny v lednici vydrží určitě!




4 komentáře

  1. to zni super :-) myslis ze by slo arasidove maslo nahradit tahini?

    OdpovědětVymazat
  2. hele musíš zkusit, ale tahini mě taky napadlo :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Miluji veganský brownies, nejlepší dělají v Black Kale v Ostravě. http://blackkalebar.cz/
    Ale tady ten vypadá také lákavě, hned jak budu mít čas, tak ho zkusím ukuchtit :)

    OdpovědětVymazat