CHANA SAAG - Cizrna s kapustou a kari kořením


Jde o výborné pákistánské jídlo a je z kuchařky, kterou napsala guru veganských kuchařek Isa Chandra Moskowitz!

Recept je na 6 porcí a je opět jednoduchý a celkem rychlý :-)

  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky hořčičného semínka
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 polévkové lžíce na jemno nastrouhaného zázvoru
  • 1/2 lžičky drcených pálivých papriček (nemusí být)
  • 1 polévková lžíce kari koření
  • 2 lžičky mletého římského kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička garam masaly
  • 1 lžička soli
  • 360g plechovka krájených rajčat
  • 900g hlávkové kapusty
  • 840g plechovka cizrny 
Děláme ve velkém hrnci. Na středním plameni rozehřejeme lžíci oleje a vhodíme hořčičná semínka. Přiklopíme poklicí a necháme semínka praskat necelou minutu. Přidáme druhou lžíci oleje a osmahneme na ní cibulku dosklovata. Přidáme česnek, zázvor a drcené papričky a opékáme asi minutu. Přidáme rajčata a promícháme, aby se na dno nic nelepilo. Krátce povaříme (asi 3 min) a přidáme kari koření, římský kmín, koriandr, garam masalu a sůl a dobře promícháme.
Přidáváme kapustu po hrstech, po přidání každé dávky dobře promícháme. Vypadá to, že je toho spousta, ale kapusta zvadne a tekutina se vyvaří. Přiklopíme a necháme asi minutu vařit pomalým varem, odklopíme a zamícháme. Když tento postup zopakujeme asi 3x, měla by kapusta už značně zmenšit svůj objem. Přiklopíme a za občasného míchání vaříme asi 10 min pomalým varem.
Přidáme cizrnu a povaříme asi 5 min. Dosolíme a podáváme :-)
Podáváme s rýží basmati, nebo jasmínovou, nebo kteroukoli přílohou v indickém stylu.


1 komentář