Jde o výborné pákistánské jídlo a je z kuchařky, kterou napsala guru veganských kuchařek Isa Chandra Moskowitz!
Recept je na 6 porcí a je opět jednoduchý a celkem rychlý :-)
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- 2 lžičky hořčičného semínka
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 polévkové lžíce na jemno nastrouhaného zázvoru
- 1/2 lžičky drcených pálivých papriček (nemusí být)
- 1 polévková lžíce kari koření
- 2 lžičky mletého římského kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička garam masaly
- 1 lžička soli
- 360g plechovka krájených rajčat
- 900g hlávkové kapusty
- 840g plechovka cizrny
Děláme ve velkém hrnci. Na středním plameni rozehřejeme lžíci oleje a vhodíme hořčičná semínka. Přiklopíme poklicí a necháme semínka praskat necelou minutu. Přidáme druhou lžíci oleje a osmahneme na ní cibulku dosklovata. Přidáme česnek, zázvor a drcené papričky a opékáme asi minutu. Přidáme rajčata a promícháme, aby se na dno nic nelepilo. Krátce povaříme (asi 3 min) a přidáme kari koření, římský kmín, koriandr, garam masalu a sůl a dobře promícháme.
Přidáváme kapustu po hrstech, po přidání každé dávky dobře promícháme. Vypadá to, že je toho spousta, ale kapusta zvadne a tekutina se vyvaří. Přiklopíme a necháme asi minutu vařit pomalým varem, odklopíme a zamícháme. Když tento postup zopakujeme asi 3x, měla by kapusta už značně zmenšit svůj objem. Přiklopíme a za občasného míchání vaříme asi 10 min pomalým varem.
Přidáme cizrnu a povaříme asi 5 min. Dosolíme a podáváme :-)
Podáváme s rýží basmati, nebo jasmínovou, nebo kteroukoli přílohou v indickém stylu.
je to báječné jídlo..:-D
OdpovědětSmazat