Pro 4 osoby budeme potřebovat:
Dýňové chipsy
Burger
- 2 červené cibule
- 1 stroužek česneku
- 3 ks sušená rajčata v oleji
- 1 plechovka červených fazolí (cca 200g)
- 100g kukuřice z plechovky
- 4 lžíce olivového oleje
- 1/2 lžičky kajenského pepře
- sůl
- 80g strouhanky
- 2 lžíce kukuřičných lupínků
- 1 vrchovatá lžíce sojové mouky
- 4 burgerové housky
- 2 rajčata
- rukolu
- kyselé okurky
- ledový salát
Troubu rozpálíme na 220°C . Dýňi rozpůlíme a vydlabeme jádra. Dýňi nakrájíme na plátky a ty ještě přepůlíme. Dáme do větší mísy pokapeme olejem, přidáme asi 1/2 lžičky sladké papriky, 1/2 lžičky kari, posypeme tymiánem a rozmarýnem a osolíme. (vše v množství hlavně dle vaší chuti :-) ) Důkladně promícháme - rukama :-) Na plech si připravíme pečící papír, na něj vyskládáme dýňi a pečeme asi 15 min.
Mezitím si oloupeme 1 cibuli a česnek a nakrájíme na kostičky - hodíme do větší mísy a k tomu přidáme: nahrubo nakrájená sušená rajčata, okapané fazole a kukuřici, 2 lžíce olivového oleje, kajenský pepř, sůl a rozmixujeme tyčákem na kaši. Přidáme strouhanku, kukuřičné lupínky a sojovou mouku a vypracujeme těsto. Dle potřeby přidáme více strouhanky, nebo oleje.
Poté navlhčenýma rukama tvarujeme placky a smažíme na pánvi ve zbytku oleje - z každé strany asi 5 min.
Poté rozřízneme burgrové housky napůl a necháme chvilinku prohřát v troubě. Druhou cibuli si oloupeme, nakrájíme na kolečka. Rajčata a kyselé okurky na plátky. Salát natrháme na větší kusy.
Housky proložíme dle chuti zeleninou a burgrem, můžeme použit ještě hořčici, kečup, nebo česnekový dip (ze sojového yogurtu, česneku, soli)
Žádné komentáře