Fazolový burger s dýňovými chipsy


Pro 4 osoby budeme potřebovat:

Dýňové chipsy

  • 1 dýně Hokaido (asi 1 kg)
  • olej
  • sladká paprika
  • kari koření
  • tymián
  • rozmarýn
  • sůl
Burger
  • 2 červené cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 3 ks sušená rajčata v oleji
  • 1 plechovka červených fazolí (cca 200g)
  • 100g kukuřice z plechovky
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1/2 lžičky kajenského pepře
  • sůl
  • 80g strouhanky
  • 2 lžíce kukuřičných lupínků
  • 1 vrchovatá lžíce sojové mouky
  • 4 burgerové housky
  • 2 rajčata
  • rukolu
  • kyselé okurky
  • ledový salát
Troubu rozpálíme na 220°C . Dýňi rozpůlíme a vydlabeme jádra. Dýňi nakrájíme na plátky a ty ještě přepůlíme. Dáme do větší mísy pokapeme olejem, přidáme asi 1/2 lžičky sladké papriky, 1/2 lžičky kari, posypeme tymiánem a rozmarýnem a osolíme. (vše v množství hlavně dle vaší chuti :-) ) Důkladně promícháme - rukama :-) Na plech si připravíme pečící papír, na něj vyskládáme dýňi a pečeme asi 15 min.

Mezitím si oloupeme 1 cibuli a česnek a nakrájíme na kostičky - hodíme do větší mísy a k tomu přidáme: nahrubo nakrájená sušená rajčata, okapané fazole a kukuřici, 2 lžíce olivového oleje, kajenský pepř, sůl a rozmixujeme tyčákem na kaši. Přidáme strouhanku, kukuřičné lupínky a sojovou mouku a vypracujeme těsto. Dle potřeby přidáme více strouhanky, nebo oleje.
Poté navlhčenýma rukama tvarujeme placky a smažíme na pánvi ve zbytku oleje - z každé strany asi 5 min.

Poté rozřízneme burgrové housky napůl a necháme chvilinku prohřát v troubě. Druhou cibuli si oloupeme, nakrájíme na kolečka. Rajčata a kyselé okurky na plátky. Salát natrháme na větší kusy.

Housky proložíme dle chuti zeleninou a burgrem, můžeme použit ještě hořčici, kečup, nebo česnekový dip (ze sojového yogurtu, česneku, soli)




Žádné komentáře