"Svíčková" omáčka s knedlíkem


Zeleninová omáčka s kešu, seitanem a knedlíkem :-)  prostě česká "klasika" :-))
Na omáčku potřebujeme:

  • 2 mrkve
  • petržel
  • půlku celeru
  • 2 cibule
  • Nové koření
  • Bobkový list
  • Pepř
  • Sůl
  • Kurkuma
  • Ocet
  • 100g Kešu - předem namočené, min. na 4 hod, nepražené, je možno dát ho i víc - dle chuti
  • olej
Na knedlík:
  • 2,5 hrnku mouky
  • 1 hrnek buráků
  • sůl
  • 3/4 sáčku kypřícího prášku
  • necelý hrnek vody - odhadem
Nakrájíme cibuli, osmahneme na oleji. K tomu přidáme nahrubo nastrouhanou zeleninu, lehce osmahneme a zalijeme vodou, tak akorát. Přidáme koření a vaříme asi hoďku, nebo jak uznáme za vhodné :-) Poté vyndáme kuličky a lístečky. Přidáme kešu a ocet dle chuti, dosolíme a mixujeme do hladka.

Knedlíky: V mixéru rozmixuju arašídy. Smíchám s moukou, kypřícím práškem, solí, vodou  a vytvaruju knedlík(y). Vařím asi 20 min v osolené vodě!

K tomu lehce osmahnu na pánvi seitan a můžeme servírovat!


Žádné komentáře