Tempeh s červenou čočkou


Jednoduchý a rychlý recept :-) 

Na dvě porce potřebujeme :
  • 250g červené čočky
  • 1 cibule
  • 1 malá plechovka rajského protlaku
  • 2-3 stroužky česneku
  • tempeh - 1 balení (200 g , já použila marinovaný)
  • řepkový olej, sůl, pepř, oregano, třtinový cukr, jarní cibulka
Cibuli nakrájíme na drobno a orestujeme na pánvi. Až zezlátne, přidáme čočku, promícháme a zalijeme přiměřeně vodou a necháme vařit. Když je čočka skoro měkká a voda odpařená (dle potřeby podléváme), přidáme asi 2 lžíce rajského protlaku, oregano, lehce osolíme a dochutíme trochou cukru. Přidáme prolisovaný česnek a ještě chvilku povaříme.
Tempeh nakrájíme na plátky a lehce, krátce osmahneme na pánvi.
Na talíři posypeme jarní cibulkou :-)


Žádné komentáře