Na 2-3 omelety potřebujeme:
- 150 g silken (hedvábného) tofu
- 1 hrnek ovesného mléka Alpro
- 1/2 hrnku kukuřičného škrobu
- 1/2 hrnku nepraženého kešu
- 1/4 hrnku lahůdkového droždí
- 1-2 lžíce vegan zeleninového vývaru v prášku
- 2 stroužky česneku
- šťáva z půlky malého citronu
- sůl a pepř podle chuti
- 1/2 lžičky dijonské hořčice
Zelenina podle chuti, já jsem si nakrájela rajče, červenou papriku, pórek a červenou cibuli. Dozdobeno petrželkou :-)
Tofu nakrájíme na kostky a spolu s mlékem, kukuřičným škrobem, kešu (měla jsem předem 4 hodiny namočené v lednici), droždím, vývarem v prášku, česnekem, šťávou z citronu, solí, pepřem a dijonskou hořčicí hodíme do mixéru a rozmixujeme :-) Mělo by to mít konzistenci těsta na palačinky - můžeme doladit přidáním mléka.
Poté lijeme na ropálenou pánev a smažíme z obou stran do zlatova, na oleji.
Na talíři omeletu potřeme tenkou vrstvou hořčice a poklademe zeleninu, přeložíme napůl :-)
Ooo, to vypadá dobře!! :)
OdpovědětSmazatNedovedu si představit jak to chutná, ale fotogenická ta omeleta je určitě !
OdpovědětSmazatHmmmm, omeleta z tofu. To jsem ještě nezkoušela, ale díky za inspiraci, vypadá to hodně dobře :-) www.cookingwithsusa.blogspot.cz
OdpovědětSmazat