Zeleninová omeleta aka "vaječná"


Na 2-3 omelety potřebujeme:
  • 150 g silken (hedvábného) tofu                                   
  • 1 hrnek ovesného mléka Alpro
  • 1/2 hrnku kukuřičného škrobu
  • 1/2 hrnku nepraženého kešu 
  • 1/4 hrnku lahůdkového droždí
  • 1-2 lžíce vegan zeleninového vývaru v prášku
  • 2 stroužky česneku
  • šťáva z půlky malého citronu
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1/2 lžičky dijonské hořčice
Zelenina podle chuti, já jsem si nakrájela rajče, červenou papriku, pórek a červenou cibuli. Dozdobeno petrželkou :-)

Tofu nakrájíme na kostky a spolu s mlékem, kukuřičným škrobem, kešu (měla jsem předem 4 hodiny namočené v lednici), droždím, vývarem v prášku, česnekem, šťávou z citronu, solí, pepřem a dijonskou hořčicí hodíme do mixéru a rozmixujeme :-) Mělo by to mít konzistenci těsta na palačinky - můžeme doladit přidáním mléka. 
Poté lijeme na ropálenou pánev a smažíme z obou stran do zlatova, na oleji.




Na talíři omeletu potřeme tenkou vrstvou hořčice a poklademe zeleninu, přeložíme napůl :-)





3 komentáře

  1. Nedovedu si představit jak to chutná, ale fotogenická ta omeleta je určitě !

    OdpovědětVymazat
  2. Hmmmm, omeleta z tofu. To jsem ještě nezkoušela, ale díky za inspiraci, vypadá to hodně dobře :-) www.cookingwithsusa.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat