ADZUKI fazolky v rajčatové omáčce


Jednoduché, bohužel ne zas moc fotogenické jídlo :-))  přesto moc dobré! :-)
Fazolky, jsou tak trochu na africký způsob - podobně je dělá moje kamarádka z Konga :-))

Na 2 porce potřebujeme:

  • Adzuki fazolky - předem namočené - stačí jim 4-5 hodin
  • cibule
  • mrkev
  • celer
  • česnek
  • sekaná rajčata v plechovce (nějaká lepší)
  • sůl, pepř, trocha třtinového cukru
Na řepkovém oleji jsem orestovala cibulku. Na ní prolisovala dva stroužky česneku a trošku ho opekla:-) Pak jsem přidala na kostičky nakrájenou mrkev a čtvrtku celeru, krátce osmažila a podlila vodou. Dusím tak 30 min pod pokličkou, podlévám. Pak přidám rajčata a fazolky, osolím, opepřím, jen trochu dosladím a ještě tak 10-15 min povařím.
Podáváme s rýýýžíííí :-)


2 komentáře

  1. Zítra si je udělám k obědu, všechno tu mám, tak jenom namočím fazole. Adzuki nemám, dám bílý, to by snad nemělo vadit, néééé?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě nevadí, vyzkoušej :-) bude to určitě dobrý! :-))

      Vymazat