KARI s ČERVENOU ČOČKOU a BATÁTY



Zahřívací jídlo :-) Kdo nemá rád ostré, místo červené kari pasty dá lžíci kari koření! :-)
Velmi snadný a vynikající recept (2-4 porce)
  • 2 lžíce řepkového oleje
  • 1 červená cibule na jemno nakrájená
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 1 lžička hořčičných semínek černých
  • 1 lžíce červené kari pasty
  • 100g červené čočky
  • 2-3 středně velké batáty - oloupané, nakrájené na kostky
  • 0,5l zeleninového vývaru
  • 400g konzerva krájených rajčat
  • 1 sklenice Alnatura bio Cizrna (215g)
  • sůl, pepř
  • hrst nasekaného koriandru
Ve větším hrnci na oleji osmahneme cibulku dosklovata. 
Vsypeme na ni koření a asi minutku ještě opékáme, až se koření rozvoní.
Přidáme čočku, batáty, vývar a rajčata. Promícháme a vaříme asi 20 min, dokud čočka a batáty nezměknou.
Pak přidáme ještě cizrnu a necháme prohřát.
Osolte, opepřete, posypejte nasekaným koriandrem a dobrou chuť!! :-))




Žádné komentáře