Ideální večeře :-) pro 2-3 lidi budeme potřebovat:
- 50g Quinoa
- 1 lžíce řepkového oleje
- 1 červená cibule najemno nakrájená
- 150g mraženého hrášku
- 215g uvařené cizrny (nebo 1 sklenice Alnatura Bio Cizrna)
- sůl
- 100g polníčku
- dresing z jednoho bílého sojového yogurtu, do kterého prolisujeme cca 3 stroužky česneku a osolíme podle chuti
Quinou dáme vařit dle návodu. Mezitím si na pánvi, na oleji orestujeme cibulku, přidáme mražený hrášek a chvíli společně restujeme. Až hrášek změkne, přidáme cizrnu, promícháme a necháme společně prohřát. Přidáme slitou, uvařenou Quinou, opět promícháme :-) Celé dosolíme podle chuti.
Na talíř dáme hrst - nebo dvě, polníčku a na to přidáme směs Quinoi, hrášku a cizrny. Zalijeme česnekovým dresinkem :-)
Pokud máte jako já rádi pikantní jídla, můžete přidat ještě sweet chilli omáčku a pár kapek Srirachy (hot chilli sauce)
Žádné komentáře