VANILKOVO-KOKOSOVÉ řezy


Řezy jsou nepečené, dělala jsem je do čtvercového plechu 24x24 cm.

korpus
  • 220g kešu - nepražené, nesolené
  • 195g datlí bez pecek
  • 3 polévkové lžíce kakaového prášku (holandské kakao může být)
  • 1 polévková lžíce vanilkového aroma
  • špetka Maldonské soli
krém
  • 330g kokosového krému*
  • 3 polévkové lžíce kokosové vody*
  • zrníčka z 1 vanilkového lusku
  • agáve sirup (může být tekutá stevia)
  • vanilkové aroma
poleva
  • 100g vegan čokolády
  • 2 polévkové lžíce kokosového oleje

  1. Uděláme korpus.
    Kešu rozmixujeme v robotu na hrubší "prášek". Pak k němu přidáme datle, kakaový prášek, vanilkové aroma a Maldonskou sůl. Umixujeme na lepkavou hmotu.
    Pekáč vyložíme pečícím papírem a pořádně do něj rovnoměrně namačkáme hmotu.
    Uložíme do lednice.
  2. Krémová vrstva
    Všechny ingredience na krém, dáme do mísy a ušleháme ručním šlehačem na krém. Sirup z agáve a vanilkové aroma přidejte podle Vaší chuti (a síly aroma)
    Nalijte na korpus, rovnoměrně rozprostřete stěrkou a dejte zpět do lednice.
  3. Poleva
    Ve vodní lázni rozpustíme kokosový olej s nalámanou čokoládou a nalijeme jako finální vrstvu :-) Vrátíme do lednice (min na 30 minut - až poleva ztuhne)
  4. Po ztuhnutí vyndáme z pekáčku - vytažením za přečuhující pečící papír a opatrně krájíme :-) V lednici vydrží 3 dny stoprocentně :-) možná i déle.
    Já nechala řez ztuhnout přes noc... - je to lepší. (Ale každý podle svého :-) )

* Kokosový krém - prostě dáme plechovku plnotučného kokosového mléka minimálně na 4 hodiny do lednice (lepší je dát si je tam noc předem). Když pak plechovku otevřeme, bude dole čistá kokosová voda a zbytek "krém". Kokosovou vodu též použijeme, jak je psáno v receptu. Já jsem si dala do lednice plechovky dvě..
(Opravdu doporučuju kokosové mléko z kauflandu (viz fotka) za 49,-Kč , 81,8% . Ostatní běžně dostupná mají kolem 60% výtažku a jsou mnohem dražší.)










2 komentáře