Řezy jsou nepečené, dělala jsem je do čtvercového plechu 24x24 cm.
korpus
- 220g kešu - nepražené, nesolené
- 195g datlí bez pecek
- 3 polévkové lžíce kakaového prášku (holandské kakao může být)
- 1 polévková lžíce vanilkového aroma
- špetka Maldonské soli
krém
- 330g kokosového krému*
- 3 polévkové lžíce kokosové vody*
- zrníčka z 1 vanilkového lusku
- agáve sirup (může být tekutá stevia)
- vanilkové aroma
poleva
- 100g vegan čokolády
- 2 polévkové lžíce kokosového oleje
- Uděláme korpus.
Kešu rozmixujeme v robotu na hrubší "prášek". Pak k němu přidáme datle, kakaový prášek, vanilkové aroma a Maldonskou sůl. Umixujeme na lepkavou hmotu.
Pekáč vyložíme pečícím papírem a pořádně do něj rovnoměrně namačkáme hmotu.
Uložíme do lednice. - Krémová vrstva
Všechny ingredience na krém, dáme do mísy a ušleháme ručním šlehačem na krém. Sirup z agáve a vanilkové aroma přidejte podle Vaší chuti (a síly aroma)
Nalijte na korpus, rovnoměrně rozprostřete stěrkou a dejte zpět do lednice. - Poleva
Ve vodní lázni rozpustíme kokosový olej s nalámanou čokoládou a nalijeme jako finální vrstvu :-) Vrátíme do lednice (min na 30 minut - až poleva ztuhne) - Po ztuhnutí vyndáme z pekáčku - vytažením za přečuhující pečící papír a opatrně krájíme :-) V lednici vydrží 3 dny stoprocentně :-) možná i déle.
Já nechala řez ztuhnout přes noc... - je to lepší. (Ale každý podle svého :-) )
* Kokosový krém - prostě dáme plechovku plnotučného kokosového mléka minimálně na 4 hodiny do lednice (lepší je dát si je tam noc předem). Když pak plechovku otevřeme, bude dole čistá kokosová voda a zbytek "krém". Kokosovou vodu též použijeme, jak je psáno v receptu. Já jsem si dala do lednice plechovky dvě..
(Opravdu doporučuju kokosové mléko z kauflandu (viz fotka) za 49,-Kč , 81,8% . Ostatní běžně dostupná mají kolem 60% výtažku a jsou mnohem dražší.)
vypadají skvěle :-D
OdpovědětVymazatA opravdu stojej za vyzkoušení!!:-)
OdpovědětVymazat