Výborný, zdravý "salámek", který určitě nadchne i nejednoho "masožrouta":-)) Chuť Paprikáše zaručena :-)
Na jednu štangličku budeme potřebovat:
- 100g slunečnicových semínek
- 50 g dýňových semínek
- 100g sušených rajčat, naložených v oleji
- 3-4 stroužky česneku
- 3/4 lžíce mleté uzené papriky
- 1/4 lžíce mlété sladké papriky
- chili
- sůl
- 1/2 lžičky mletého kmínu
Všechny ingredience dáme do mixéru a umixujeme. Poté dle potřeby případně ještě dochutíme, rukama vypracujeme váleček a zabalíme do potravinářské folie.
Salám nechávám přes noc ztuhnout v lednici.
Tý jo, tak to je hodně zajímavý.
OdpovědětSmazatJe to výborné, doporučuji vyzkoušet!! :-)
SmazatTohle je fakt bomba, děkuji za recept. Nejlepší na topinky jako tataráček :D
OdpovědětSmazatJsem ráda, že recept je i po letech stále dostupný :). Kdysi jsem ho dělala a byl texturou, vůní i chutí vynikající, akorát jsem si jej nepoznamenala. Děkuji.
OdpovědětSmazatPokud do základu nedáte semínka, přidáte trošku smažené cibulky, umixujete se špetkou sojovky, oleje a smícháte s seitanfixem, lze to pak zabalit do pečícího papíru, obalit potravinářskou folií a dát do páry tak na 40 minut.
OdpovědětSmazatMáte pak bezva salámek (není RAW, ale zase jde dobře krájet a vydrží v lednici ;-), eentuelně jde dát na pizzu, osmažit a podobně.