Nechala jsem se inspirovat Zdeňkem Pohlreichem - výsledek vynikající - budu teď dělat často!!:-))
Tenhle recept opravdu doporučuju vyzkoušet, protože vypadá "obyčejně", ale je to vynikající jídlo - i zastudena!
Pro 2 osoby budeme potřebovat:
- 1 lilek
- 3 stroužky česneku
- hladká mouka
- 1 plechovka krájených rajčat
- 100g tofu natural, nahrubo nastrouhané
- veganský sýr (já použila Violife)
- piniové oříšky
- strouhanka
- řepkový olej
- sůl, pepř
Lilek nakrájíme na tenčí kolečka, ty nasolíme a necháme lilek "vypotit".
Mezitím si v hlubší pánvi rozpálíme olej. Lilky osušíme, zlehka obalíme v hladké mouce a smažíme na oleji.V menší pánvi na oleji orestujeme celé stroužky česneku, přidáme krájená rajčata, osolíme, opepříme a necháme prohřát.
Do pekáčku nalijeme trochu rajčatové omáčky a vyskládáme na ni kolečka lilku. Ty posypeme nastrouhaným tofu. Opět navrstvíme rajčatovou omáčku, lilek a tofu. Opakujeme dokud pekáček není plný. Poslední vrstvou bude lilek posypaný strouhaným vegan sýrem. Tu posypeme ještě zlehka strouhankou a piniovými oříšky.
Pečeme na 170°C asi 25 minut - dozlatova.
Lilky můžeme jíst i studené - je to opravdu mňamka!
Žádné komentáře