Zapečený LILEK


Nechala jsem se inspirovat Zdeňkem Pohlreichem - výsledek vynikající - budu teď dělat často!!:-))
Tenhle recept opravdu doporučuju vyzkoušet,  protože vypadá "obyčejně", ale je to vynikající jídlo - i zastudena!

Pro 2 osoby budeme potřebovat:
  • 1 lilek
  • 3 stroužky česneku
  • hladká mouka
  • 1 plechovka krájených rajčat
  • 100g tofu natural, nahrubo nastrouhané
  • veganský sýr (já použila Violife)
  • piniové oříšky
  • strouhanka
  • řepkový olej
  • sůl, pepř

Lilek nakrájíme na tenčí kolečka, ty nasolíme a necháme lilek "vypotit".
Mezitím si v hlubší pánvi rozpálíme olej. Lilky osušíme, zlehka obalíme v hladké mouce a smažíme na oleji.

V menší pánvi na oleji orestujeme celé stroužky česneku, přidáme krájená rajčata, osolíme, opepříme a necháme prohřát.

Do pekáčku  nalijeme trochu rajčatové omáčky a vyskládáme na ni kolečka lilku. Ty posypeme nastrouhaným tofu. Opět navrstvíme rajčatovou omáčku, lilek a tofu. Opakujeme dokud pekáček není plný. Poslední vrstvou bude lilek posypaný strouhaným vegan sýrem. Tu posypeme ještě zlehka strouhankou a piniovými oříšky.
Pečeme na 170°C asi 25 minut - dozlatova.

Lilky můžeme jíst i studené - je to opravdu mňamka!


Žádné komentáře