SEGEDÍNSKÝ GULÁŠ S KNEDLÍKEM



Na GULÁŠ budeme potřebovat:
  • 1 větší cibule - nadrobno nakrájená
  • mletá paprika, pálivá mletá paprika
  • rostlinný olej
  • 100g sojového masa (v suchém stavu)
  • 1 sklenice kysaného zelí 
  • rostlinná smetana (já použila rýžovou)
  • sůl, pepř
  • bobkový list
  • hraška

Ve větším  hrnci na oleji osmahneme cibuli. 
Zaprášíme mletou paprikou, pálivou paprikou, promícháme a přidáme uvařené sojové maso a pokrájené, odkapané kysané zelí a bobkový list.
Podlijeme cca 0,4 l vody (podle oka) a necháme podusit cca 15 min.
Poté přilijeme rýžovou smetanu a můžeme ještě zahustit dle potřeby hraškou (přidávala jsem 1,5 lžíce). Dosolíme, dopepříme a necháme ještě 5 minutek povařit.


Na KNEDLÍKY potřebujeme:
  • 2,5 hrnku polohrubé mouky (já tentokrát smíchala 1 hrnek polohrubé mouky, 3/4 hrnku hrubé mouky a 3/4 hrnku celozrnné hladké mouky) všechno pšeničná...
  • 1 hrnek arašídů
  • sůl
  • 3/4 sáčku kypřícího prášku
  • necelý hrnek vody (od oka)

V mixéru rozmixujeme arašídy najemno a v míse promícháme s moukou, solí a kypřícím práškem.
Přilijeme vodu a vypracujeme knedlíky. Já rozděluji těsto na dvě menší šišky :-)
Vaříme cca 20 min v osolené vodě.





2 komentáře