Na GULÁŠ budeme potřebovat:
- 1 větší cibule - nadrobno nakrájená
- mletá paprika, pálivá mletá paprika
- rostlinný olej
- 100g sojového masa (v suchém stavu)
- 1 sklenice kysaného zelí
- rostlinná smetana (já použila rýžovou)
- sůl, pepř
- bobkový list
- hraška
Ve větším hrnci na oleji osmahneme cibuli.
Zaprášíme mletou paprikou, pálivou paprikou, promícháme a přidáme uvařené sojové maso a pokrájené, odkapané kysané zelí a bobkový list.
Podlijeme cca 0,4 l vody (podle oka) a necháme podusit cca 15 min.
Poté přilijeme rýžovou smetanu a můžeme ještě zahustit dle potřeby hraškou (přidávala jsem 1,5 lžíce). Dosolíme, dopepříme a necháme ještě 5 minutek povařit.
Na KNEDLÍKY potřebujeme:
- 2,5 hrnku polohrubé mouky (já tentokrát smíchala 1 hrnek polohrubé mouky, 3/4 hrnku hrubé mouky a 3/4 hrnku celozrnné hladké mouky) všechno pšeničná...
- 1 hrnek arašídů
- sůl
- 3/4 sáčku kypřícího prášku
- necelý hrnek vody (od oka)
V mixéru rozmixujeme arašídy najemno a v míse promícháme s moukou, solí a kypřícím práškem.
Přilijeme vodu a vypracujeme knedlíky. Já rozděluji těsto na dvě menší šišky :-)
Vaříme cca 20 min v osolené vodě.
jejda, už se mi sbíhají sliny, vím, že knedlíky umíš výborné. :-DDD
OdpovědětSmazatdíky!!! :-))
Smazat