CIZRNA na PAPRICE s RŮŽIČKOVOU KAPUSTOU



Recept je pro 4 osoby, ale rovnou upozorňuji, že tohohle jídla se nedá sníst trochu :-))) 
Je VÝBORNÉ!!! :-) a já ho dělám často:-) 

Připravíme si tedy:
  • 2 cibule
  • rostlinný olej
  • 1 a 3/4 lžíce mleté sladké papriky
  • 1/2 litru zeleninového vývaru
  • 3 plechovky cizrny
  • 200 g růžičkové kapusty
  • 250 ml sojové smetany Alpro
  • pepř
  • sůl

Cibulku si nakrájíme nadrobno a zpěníme ve větším hrnci, na oleji. Přidáme mletou papriku a chvilku restujeme - jen krátce (asi minutu), paprika nesmí zhořknout, poté zalijeme zeleninovým vývarem.
Chvilku povaříme - než změkne cibulka.
Mezitím rozmixujeme 1 plechovku cirzny tyčovým mixérem, včetně nálevu ve kterém byla,  do hladka.
Když je cibulka změklá, též ji spolu s vývarem rozmixujeme. Poté přidáme rozmixovanou cizrnu, nerozmixovanou cizrnu a růžičkovou kapustu nakrájenou na čtvrtinky. 
Na mírném plameni vaříme, dokud kapusta nezměkne.  Dosolíme a dopepříme dle chuti.
Poté přimícháme smetanu, případně ještě dochutíme a je hotovo! :-)





Žádné komentáře