- 2 fenykly
- řepkový olej
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1/2 plechovky loupaných rajčat
- 50g kuskusu
- oregano
- sůl, bílý pepř
- trocha nastrouhaného tofu natural
- Maldonská sůl
Fenykly omyjeme a každý přepůlíme. Vyřízneme košťál a vyjmeme pár "listů" - tak aby bylo kam dát náplň. "Listy", které jsme odebrali si nakrájíme na drobnější kousky.
Cibuli si nakrájíme nadrobno a orestujeme v hlubší pánvi na oleji. Přidáme prosilovaný česnek, opět krátce orestujeme, přidáme nakrájený fenykl a restujeme ještě asi 5 min.
Mezitím si mixneme tyčákem rajčata a pak je přilijeme do pánve. 15 minutek podusíme, osolíme, opepříme dle chuti, přidáme oregáno a přisypeme kuskus.
Vypneme plamen, přiklopíme poklicí a necháme 5 minut odstát. (kuskus mezitím změkne)
Fenykly naplníme směsí kuskusu, posypeme nastrouhaným tofu, dáme do pekáčku (na pečící papír ) a pečeme na 200°C asi 20 minut.
Na talíři ještě na každý dáme pár krystalků Maldonské soli. (Můžete ještě pokapat olivovým olejem)
Žádné komentáře