Sabží je celkově moje velmi oblíbené jídlo - z jakékoliv zeleniny. Květákové mám ale nejradši :-)
Protože jsem včera narazila v Tescu na květák za poloviční cenu, vypadá to u nás na květákový týden:-)
Tento recept je asi na 6 - 8 porcí - podle toho jak moc jíte :-))
Kari pastu můžete vynechat, pokud nemáte rádi pikantní jídla :-)
Kari pastu můžete vynechat, pokud nemáte rádi pikantní jídla :-)
- 1 větší cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíce koření Garam Masala
- 1 lžička hořčičného semínka
- 1 lžička červené kari pasty
- 1 květák
- 6 malých brambor
- 2 středně velké mrkve
- 4 hrsti mražených zelených fazolových lusků
- 750 ml vody
- 200 ml kokosového mléka
- sůl
- rostlinný olej
Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na oleji ve velkém hrnci. Přidáme nadrobno nasekaný česnek, krátce orestujeme, posypeme kořením a přidáme lžičku kari pasty. Opět krátce restujeme - jakmile se koření pěkně rozvoní, přidáme květák rozdělený na malinké růžičky, brambory a mrkev nakrájené na malé kostičky a zelené fazolky. Zeleninu krátce osmahneme, dobře promícháme, osolíme a podlijeme vodou.
Přiklopíme poklicí a dusíme asi 50 minut.
Pak přimícháme kokosové mléko a ještě krátce povaříme. Případně ještě dosolíme, dle chuti.
Podáváme s rýží, či pečivem. (samozřejmě chutná dobře i samotné :-D )
Žádné komentáře