RAW JAHODOVÝ DORT


Jednoduchý RAW jahodový dort, který zvládne úplně každý :-) Tento jsem dělala do menší formy, z polovičního množství, které uvádím níže :-)
Ořechy je nutné předem namočit - nejlépe přes noc, nejméně na 4 hod.

Na KORPUS:
  • 1 hrnek vlašských (nebo pekanových) ořechů
  • 1 hrnek mandlí (měla jsem neloupané)
  • 3/4 hrnku čerstvých datlí (bez pecky) - pokud máte datle sušené, předem je namočte
  • špetka Maldonské soli
Všechny ingredience rozmixujeme v mixéru na jemnou lepkavou hmotu. Formu si vymažeme kokosovým olejem a směs do ní důkladně, rovnoměrně namačkáme.



NÁPLŇ:
  • 3 hrnky kešu ořechů 
  • 1/2 hrnku agávového sirupu
  • 1/4 hrnku vody
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 4 hrnky jahod (1kg)
  • špetka vanilky
  • 3/4 šálku rozpuštěného kokosového oleje

V mixéru nejprve rozmixujeme kešu najemno. Přidáme sirup, trošku vody, citrónovou šťávu, vanilku a krátce promixujeme. 
Pak přidáme jahody a znovu mixujeme - důkladně na hladký krém. Poté přidáme rozpuštěný kokosový olej a ještě promixujeme. 
Krém nalijeme do formy a dáme chladit do lednice minimálně na 4 hod - ideálně přes noc :-)






















3 komentáře

  1. Sakra, to vypadá fakt dobře! Kvůli tebe jsem teď dostala chuť na jahody a v mrazáku máme jen borůvky nebo maliny :/ :D Dort se ti opravdu povedl :)

    Life by Peggy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. viděla jsem jahody v albertu a jsou super!

      Vymazat
  2. Tak už vím, jaký potřebuji dort k narozeninám!! ^_^

    OdpovědětVymazat