Recept je na cca 4 - 5 porcí :-)
- 100g sojového granulátu
- rostlinný olej
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- oregáno
- tymián
- pepř
- sůl
- sojová omáčka
- 1 plechovka (400g) sekaných rajčat
- 200 ml pasírovaných rajčat
- třtinový cukr
- kapary
- strouhaný vegan sýr - např. Wilmersburger
- bezlepkové špagety
Jako první si uvaříme sojový granulát v osolené vodě - dle návodu na obalu :-)
Cibulku si nakrájíme nadrobno a orestujeme na rostlinném oleji. Přidáme prolisovaný česnek a ještě krátce restujeme.
Přidáme uvařený, dobře okapaný/vymačkaný sojový granulát, podle oka oregáno, tymián, pepř, tři lžíce sojovky a dobře promícháme, krátce osmahneme.
Pak přilijeme drcená rajčata a pasírovaná rajčata. Dobře promícháme, dochutíme třtinovým cukrem a dosolíme dle chuti. Krátce povaříme - cca 7 - 10 minutek.
Podáváme například s bezlepkovými (kukuřičnými) špagetami - moje oblíbené jsou ty z Lidlu :-)
Na talíři ještě posypeme kapary a strouhaným sýrem :-)
Žádné komentáře