BOLOŇSKÉ ŠPAGETY



Recept je na cca 4 - 5 porcí :-) 
  • 100g sojového granulátu
  • rostlinný olej
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • oregáno
  • tymián
  • pepř
  • sůl
  • sojová omáčka
  • 1 plechovka (400g) sekaných rajčat
  • 200 ml pasírovaných rajčat
  • třtinový cukr
  • kapary
  • strouhaný vegan sýr - např. Wilmersburger
  • bezlepkové špagety

Jako první si uvaříme sojový granulát v osolené vodě - dle návodu na obalu :-)

Cibulku si nakrájíme nadrobno a orestujeme na rostlinném oleji. Přidáme prolisovaný česnek a ještě krátce restujeme. 

Přidáme uvařený, dobře okapaný/vymačkaný sojový granulát, podle oka oregáno, tymián, pepř, tři lžíce sojovky a dobře promícháme, krátce osmahneme. 

Pak přilijeme drcená rajčata a pasírovaná rajčata. Dobře promícháme, dochutíme třtinovým cukrem a dosolíme dle chuti. Krátce povaříme - cca 7 - 10  minutek.

Podáváme například s bezlepkovými (kukuřičnými) špagetami - moje oblíbené jsou ty z Lidlu :-) 

Na talíři ještě posypeme kapary a strouhaným sýrem :-)






Žádné komentáře