Žitný chlebík s česnekovým TOFU, restovanými ŽAMPIONY a praženými SLUNEČNICOVÝMI semínky



Výýýborná, rychlá a zdravá véča! :-) Inspirováno mojí tetou Mařenkou, která je výtečná kuchařka a zná spousty skvělých, lahodných kombinací, na které já bych nepřišla!

Popis receptu je na jednu porci :-) - jen "pomazánka" z tofu nám zbyde na další porcičky :-)
  • tofu natural
  • 2 stroužky česneku
  • černá sůl Kala Namak
  • 3 lžičky Sojanézy
  • rostlinný olej
  • 6 - 7 čerstvých žampionů
  • sůl, mletý kmín
  • slunečnicová semínka
  • sojová omáčka
  • chléb - já měla žitný :-)

Tofu rozmačkáme v misce vidličkou, osolíme dle chuti černou solí, přidáme Sojanézu a prolisovaný česnek. Vše dobře promícháme.

Žampiony oloupeme a nakrájíme na menší kostičky. Orestujeme je na trošce oleje, lehce osolené a posypané špetkou mletého kmínu. 

Na suché rozpálené pánvi krátce opražíme slunečnicová semínka. Když chytají už pěkně zlatavou barvu, zakápneme je trochou sojové omáčky a promícháme. Sojovka se do nich jakoby "vsákne" :-)

Teď už jen na připravený krajíček chleba natřeme pomazánku z tofu, na tu poklademe orestované žampiony a posypeme opraženými semínky :-)

Luxus!! :-))





Žádné komentáře