FAZOLKY na SMETANĚ



Za poslední dobu nejméně fotogenický pokrm :-))) Avšak je to jedno z mých velice oblíbených jídel, takže tu nesmí chybět! :-)
Není to žádná zdravá ani vitamínová bomba, ale jednou za čas si nemohu pomoct! :-))

Budeme tedy potřebovat:

  • sklenici zelených fazolek - větší - když je slijeme, máme asi 400g fazolek
  • 1 cibule
  • rostlinný olej
  • 3 lžíce pšeničné celozrnné hladké mouky
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • sůl
  • jablečný ocet
  • 150 ml rostlinné smetany


Cibuli si nakrájíme nadrobno a zpěníme v hluboké pánvi, na oleji. 
Když je cibulka pěkně zlatavá, zaprášíme moukou a lehce zasmahneme, pořád mícháme, aby se nám nepřipálila :-) 
Pak přilijeme studený zeleninový vývar a dobře promícháváme a "omáčka" pěkně houstne :-)  Když začne  "omáčka" probublávat přidáme scezené fazolky, lehce osolíme a necháme vařit na mírném plameni cca 20 minut - během toho občas promícháváme :-)
Pak vypneme plotýnku a za stálého míchání přilijeme smetanu.
Dochutíme troškou jablečného octa a případně ještě lehce dosolíme :-)

Podáváme nejlépe s bramborami, nebo hranolkami pečenými v troubě! :-)







Žádné komentáře