Za poslední dobu nejméně fotogenický pokrm :-))) Avšak je to jedno z mých velice oblíbených jídel, takže tu nesmí chybět! :-)
Není to žádná zdravá ani vitamínová bomba, ale jednou za čas si nemohu pomoct! :-))
Budeme tedy potřebovat:
- sklenici zelených fazolek - větší - když je slijeme, máme asi 400g fazolek
- 1 cibule
- rostlinný olej
- 3 lžíce pšeničné celozrnné hladké mouky
- 500 ml zeleninového vývaru
- sůl
- jablečný ocet
- 150 ml rostlinné smetany
Cibuli si nakrájíme nadrobno a zpěníme v hluboké pánvi, na oleji.
Když je cibulka pěkně zlatavá, zaprášíme moukou a lehce zasmahneme, pořád mícháme, aby se nám nepřipálila :-)
Pak přilijeme studený zeleninový vývar a dobře promícháváme a "omáčka" pěkně houstne :-) Když začne "omáčka" probublávat přidáme scezené fazolky, lehce osolíme a necháme vařit na mírném plameni cca 20 minut - během toho občas promícháváme :-)
Pak vypneme plotýnku a za stálého míchání přilijeme smetanu.
Dochutíme troškou jablečného octa a případně ještě lehce dosolíme :-)
Podáváme nejlépe s bramborami, nebo hranolkami pečenými v troubě! :-)
Žádné komentáře