Fazole ČERNÉ OKO po INDICKU



Po krátké odmlce je tu další recept :-) Fazolky Černé oko, jsou u nás méně obvyklé, což je velká škoda, protože jsou moc dobré!! Určitě je vyzkoušejte :-)

Připravte si na cca 3 porce:
  • 250g fazolí Černé oko - které předem přes noc namočte (váha suchém stavu)
  • 6 větších rajčat, nebo plechovku s celými rajčaty
  • 2 lžičky rostlinného oleje
  • 1 lžička římského kmínu (celého)
  • 1 lžička drceného koriandru
  • 1 lžička kurkumy
  • 2 lžíce nasekaného zázvoru (můžete použít i sušený - prášek - avšak menší množství)
  • agáve sirup, či med
  • sůl
  • 1 lžička garam masala
  • kokosové mléko (plnotučné)

Předem namočené fazole dáme vařit do vody (nesolila jsem) na cca 45 minut - prostě aby byli pěkně měkké :-)

V mixéru rozmixujeme rajčata - pokud použijete ty v plechovce, zvládne to i tyčový mixér :-)

V hrnci, nebo hlubší pánvi si rozpálíme olej, na který nasypeme římský kmín. Jakmile začne praskat, přilijeme rozmixovaná rajčata. Pak přidáme koriandr, kurkumu, zázvor a koření garam masala.  Poté přidáme 1 až 1,5 deci vody - podle oka, aby nebyla omáčka moc řidká :-) Dochutíme ještě solí a případně agáve sirupem, či medem. Vaříme na mírném plameni :-) Kdo má rád ostrá jídla, přisype ještě chilli :-)

Když máme fazole uvařené pěkně do měkka, slijeme je a přidáme do omáčky. Poté podle oka a chuti přilijeme kokosové mléko :-) Já jsem měla mléko v plechovce ztuhlé, tak jsem nepřilévala, ale do omáčky jsem vmíchala 2 a půl vrchovaté lžíce :-)

Podáváme s rýží basmati :-)



3 komentáře

  1. mnam, fazole, konečně se musím pochlapit a udělat je nějak jinak než s kečupem :-DDDDDDDDDDDDDDDDD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty bláho! tak to teda musíš! :-)) tak mi pak napiš, jak se ti povedly! :-)

      Vymazat
  2. mnam, fazole, konečně se musím pochlapit a udělat je nějak jinak než s kečupem :-DDDDDDDDDDDDDDDDD

    OdpovědětVymazat