Po krátké odmlce je tu další recept :-) Fazolky Černé oko, jsou u nás méně obvyklé, což je velká škoda, protože jsou moc dobré!! Určitě je vyzkoušejte :-)
Připravte si na cca 3 porce:
- 250g fazolí Černé oko - které předem přes noc namočte (váha suchém stavu)
- 6 větších rajčat, nebo plechovku s celými rajčaty
- 2 lžičky rostlinného oleje
- 1 lžička římského kmínu (celého)
- 1 lžička drceného koriandru
- 1 lžička kurkumy
- 2 lžíce nasekaného zázvoru (můžete použít i sušený - prášek - avšak menší množství)
- agáve sirup, či med
- sůl
- 1 lžička garam masala
- kokosové mléko (plnotučné)
Předem namočené fazole dáme vařit do vody (nesolila jsem) na cca 45 minut - prostě aby byli pěkně měkké :-)
V mixéru rozmixujeme rajčata - pokud použijete ty v plechovce, zvládne to i tyčový mixér :-)
V hrnci, nebo hlubší pánvi si rozpálíme olej, na který nasypeme římský kmín. Jakmile začne praskat, přilijeme rozmixovaná rajčata. Pak přidáme koriandr, kurkumu, zázvor a koření garam masala. Poté přidáme 1 až 1,5 deci vody - podle oka, aby nebyla omáčka moc řidká :-) Dochutíme ještě solí a případně agáve sirupem, či medem. Vaříme na mírném plameni :-) Kdo má rád ostrá jídla, přisype ještě chilli :-)
Když máme fazole uvařené pěkně do měkka, slijeme je a přidáme do omáčky. Poté podle oka a chuti přilijeme kokosové mléko :-) Já jsem měla mléko v plechovce ztuhlé, tak jsem nepřilévala, ale do omáčky jsem vmíchala 2 a půl vrchovaté lžíce :-)
Podáváme s rýží basmati :-)
mnam, fazole, konečně se musím pochlapit a udělat je nějak jinak než s kečupem :-DDDDDDDDDDDDDDDDD
OdpovědětSmazatTy bláho! tak to teda musíš! :-)) tak mi pak napiš, jak se ti povedly! :-)
Smazatmnam, fazole, konečně se musím pochlapit a udělat je nějak jinak než s kečupem :-DDDDDDDDDDDDDDDDD
OdpovědětSmazatZrovna jsem si prohlížela nabídku Lidlu a mají je tam za dobrou cenu v rámci Španělského týdne, tak si je chci koupit, jen jsem moc nevěděla, k čemu se tak hodí. Indickou kuchyni mám ráda, takže to určitě vyzkouším, moc díky :-)
OdpovědětSmazat