Špagety se ŠPENÁTEM a CIZRNOU




Začala jsem číst knihu "Život bez pšenice" od Williama Davise. Už delší dobu se snažím omezit konzumaci pečiva a obilných výrobků celkově. 
Výsledkem výrazného omezení, je vymizení kožních problémů a lepší zažívání! Kniha mě tedy v mém přesvědčení jen utvrdila.
Neznamená to ale, že vše co obsahuje lepek teď přísně vyloučím. Jen si takové věci budu dopřávat opravdu spíše výjmečně. 
Přibude tedy více bezlepkových receptů :-)  

Na dnešní - bezlepkový :-) - recept budeme potřebovat:
  • kukuřičné špagety
  • rostlinný olej
  • cibuli
  • listový špenát
  • himalájská sůl
  • česnek
  • uvařenou cizrnu
  • sojovou smetanu
  • piniové oříšky
  • naklíčenou řeřichu 
Množství surovin neuvádím, jelikož jsem vařila od oka :-) - a myslím, že tak v tomto případě může učinit každý, dle velikosti apetitu :-))


Takže!:-)  V hlubší pánvi, na lžíci oleje jsem si zpěnila nadrobno nakrájenou cibulku a přidala k ní asi dvě hrsti listového špenátu (použila jsem tentokrát mražený). Lehce jsem podlila vodou a nechala špenát povolit. 
Když je špenát pěkně prohřátý, jemně ho osolte, přidejte nadrobno nasekaný česnek (u mě čím více, tím lépe) a znovu lehce podlijte vodou. Nechte ho pár minutek podusit, než se odpaří voda.

Mezitím jsem si dala vařit porci špaget.

Až se voda ze špenátu odpaří, zalijeme ho smetanou, dobře promícháme a ještě chvíli na mírném plameni povaříme.

Jakmile máme uvařené špagety zcedíme je, přidáme do pánve ke špenátu a dobře promícháme. 

Můžeme servírovat :-)) Na talíři ještě posypeme piniovými oříšky a naklíčenou řeřichou :-)




1 komentář

  1. mnam vyzera to chutne a zdravo! A krasne nafotene :)

    Pozyvam na GA o serum na rast mihalnic :) tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2015/09/gigalash-giveaway.html

    OdpovědětVymazat