Polévka z ČERVENÉ ČOČKY - indický DÁL



Polévka pro všechny milovníky čočky a indické kuchyně :-) a nejen pro ně samozřejmě :-)) 



  • 1 lžíce řepkového oleje
  • 1 cibule
  • 1/2 lžičky římského kmínu
  • 1 lžíce červené Kari pasty
  • 1 vrchovatá  lžíce pokrájeného čerstvého zázvoru
  • 250g červené čočky
  • 3 větší mrkve
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 500 ml vody
  • cca 200 ml kokosového mléka
  • sůl
  • čerstvý koriandr

Oloupeme cibuli a nakrájíme najemno. Mrkev taktéž očistíme a nakrájíme na kostičky.

V hrnci si na oleji zpěníme cibulku, poté vsypeme římský kmín, zázvor a kari pastu. Necháme koření půl minutky za stálého míchání orestovat.

Přidáme propláchnutou červenou čočku, mrkev pokrájenou na kostičky a krátce orestujeme.

Pak zalijeme zeleninovým vývarem a vodou. Vaříme cca 20 minut, než nám čočka a mrkev změkne.
Přidáme kokosové mléko, dosolíme podle chuti a promixujeme tyčovým mixérem - nemusí být úplně dohladka - jak má každý rád :-)

Na talíři posypeme nasekaným čerstvým koriandrem, nebo sezamovými semínky :-)






Žádné komentáře