KROUPY s GRILOVANOU ZELENINOU






Ječné kroupy se tu v různých obměnách budou objevovat častěji :-) Tahle kombinace je výborná a tak jsem jí zachytila. Něco o tom, jak zdraví přínosné kroupy jsou, si můžete přečíst ZDE.

Kroupy si předem určitě namočte. Já je měla namočené asi 3 hodiny předem.

Připravte si tedy:

  • 250 g Ječných krup 
  • 1 větší batát
  • 1/4 většího celeru
  • 1 menší lilek
  • 2-3 stroužky česneku
  • řepkový olej
  • sůl
  • pepř
  • mletá uzená paprika
  • petrželka

Předem namočené kroupy uvaříme v mírně osolené vodě - cca 40 - 50 min - prostě do změknutí :-)

Rozpálíme troubu na program "Grill" cca na 180°C. 
Necháme si "vypotit" lilek a společně s batátem a celerem si jej nakrájíme na drobné kostičky.
Nakrájený batát a lilek dáme na plech, na pečící papír. Kostičky celeru ještě zaprášíme uzenou paprikou, promícháme rukama a dáme také na plech - zeleninu NESOLÍME.
Asi po 30ti minutách, co se nám vaří kroupy, dáme plech se zeleninou grilovat na 20 minut do trouby.

Uvařené kroupy slijeme a dáme do větší mísy.
Ogrilovanou zeleninu vyndáme z trouby a přisypeme ke krupám. Prolisujeme k nim česnek, dosolíme, dopepříme, zakapeme nejlépe řepkovým olejem a dobře promícháme. 

Pak jen posypeme nasekanou petželkou a servírujeme :-)) 

Tohle jídlo je dobré jak teplé, tak studené!










2 komentáře

  1. Kroupy moc nemusím.. :/ tuhle ingredienci bych nahradila třeba jáhly nebo kuskusem, ale jinak to vypadá chutně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já kroupy nikdy neměla ráda, pak jsem zjistila, že je stačí dobře uvařit a dobře dochutit :-) nemluvě o jejich přínosu pro zdraví..

      Vymazat