Ječné kroupy se tu v různých obměnách budou objevovat častěji :-) Tahle kombinace je výborná a tak jsem jí zachytila. Něco o tom, jak zdraví přínosné kroupy jsou, si můžete přečíst ZDE.
Kroupy si předem určitě namočte. Já je měla namočené asi 3 hodiny předem.
Připravte si tedy:
- 250 g Ječných krup
- 1 větší batát
- 1/4 většího celeru
- 1 menší lilek
- 2-3 stroužky česneku
- řepkový olej
- sůl
- pepř
- mletá uzená paprika
- petrželka
Předem namočené kroupy uvaříme v mírně osolené vodě - cca 40 - 50 min - prostě do změknutí :-)
Rozpálíme troubu na program "Grill" cca na 180°C.
Necháme si "vypotit" lilek a společně s batátem a celerem si jej nakrájíme na drobné kostičky.
Nakrájený batát a lilek dáme na plech, na pečící papír. Kostičky celeru ještě zaprášíme uzenou paprikou, promícháme rukama a dáme také na plech - zeleninu NESOLÍME.
Asi po 30ti minutách, co se nám vaří kroupy, dáme plech se zeleninou grilovat na 20 minut do trouby.
Uvařené kroupy slijeme a dáme do větší mísy.
Ogrilovanou zeleninu vyndáme z trouby a přisypeme ke krupám. Prolisujeme k nim česnek, dosolíme, dopepříme, zakapeme nejlépe řepkovým olejem a dobře promícháme.
Pak jen posypeme nasekanou petželkou a servírujeme :-))
Tohle jídlo je dobré jak teplé, tak studené!
Kroupy moc nemusím.. :/ tuhle ingredienci bych nahradila třeba jáhly nebo kuskusem, ale jinak to vypadá chutně.
OdpovědětSmazatJá kroupy nikdy neměla ráda, pak jsem zjistila, že je stačí dobře uvařit a dobře dochutit :-) nemluvě o jejich přínosu pro zdraví..
Smazat