Zeleninová omáčka s CIZRNOU po INDICKU



Indická kuchyně je moje "srdcovka", takže moje vaření, je jí jistým způsobem ovlivněno :-)
Recept je určitě tak na 4 - 6 porcí, podle toho jak moc jíte :-))

Doporučuju podávat s rýží basmati extra long, která je asi mojí nejoblíbenější.

Připravte si:

  • řepkový olej
  • 2 cibule
  • 2 lžičky Garam Masala
  • 2 lžíce nadrobno nasekaného čerstvého zázvoru (lze použít sušený)
  • 3 středně velké mrkve
  • 1 petržel
  • 1/3 celeru
  • 1 středně velký batát
  • 1 plechovka drcených rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • cca 1/2 l vody
  • 200 ml kokosového mléka
  • 1 plechovka cizrny
  • chilli
Začneme tím, že si připravíme zeleninu. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Mrkve, petržel, celer a batát oškrábeme a nakrájíme na kostičky.

Pak si ve větším hrnci rozpálíme olej a zpěníme na něm cibulku. Přidáme k ní 2 lžičky Garam Masala a zázvor - lehce orestujeme - ale nepřipálíme. Přisypeme na kostičky všechnu nakrájenou zeleninu, lehce orestujeme, zalijeme drcenými rajčaty, přidáme 2 stroužky prolisovaného česneku, přilijeme cca 1/2 l vody (tak aby zelenina byla ponořená), osolíme, přiklopíme pokličkou a vaříme dokud zelenina nezměkne.

Po změknutí zeleniny odstavíme hrnec z plamene a tyčovým mixérem částečně zeleninu promixujeme. Přidáme kokosové mléko, dle chuti chilli a případně ještě dosolíme.  Pak vsypeme cizrnu z plechovky a ještě 5 minutek na mírném plameni povaříme.

Podáváme s jakoukoliv přílohou která je nám milá a nasekaným koriandrem :-)




Žádné komentáře